Norges tekniske vitenskapsakademi presenterer åpent foredrag med Steinar Våge


Administrerende direktør i ConocoPhillips og tidligere student ved Universitetet i Stavanger, Steinar Våge, holder foredrag 23. oktober med tittelen "Ekofisk - historie og perspektiver".

Ekofisk representerer historie – nåtid og framtid for norsk petroleumsvirksomhet. Den startet med funnet av Ekofisk-feltet i 1969, og utbyggingen av Ekofisk og de andre seks feltene i området ble også starten på norsk oljeserviceindustri. I foredraget vil Steinar Våge snakke litt om historien og sette denne i sammenheng med utviklingen i sentrale områder som helse, miljø og sikkerhet, teknologiutvikling, kostnadseffektivitet og samfunnsbidraget et «prosjekt» som Ekofisk representerer. Ekofisk-området er fortsatt sentralt i norsk petroleumsvirksomhet etter over 40 års drift, og nå gjennomføres prosjekter som er med på å forberede Ekofisk for 40 nye år.

Foredraget finner sted i Arkeologisk museum (Peter Klows gate 30) onsdag 23. oktober kl. 19.00 - 21.00. Foredraget er åpent for alle.


Sist oppdatert av Håkon Hapnes Strand (21.10.2013)

Skriv ut artikkel print symbol
Foto av Steinar Våge.
Steinar Våge er administrerende direktør i ConochoPhillips. Foto: nordlys.no.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no