En million sommerfugler


“Midt på natten ser Nelius sommerfuglene for første gang. De flyr rundt hodet på han, og det er en million av dem. Nelius vet ikke hvor alle sommerfuglene kommer fra, men foreldrene hans forstår det. “Nå begynner det” sier de, og så gir de han alt han trenger til en lang vandring.

Slik starter historien av Edward van de Vendel som er utgangspunktet for dybwikdans sin nye barneproduksjon. Historien om elefantgutten Nelius er en rørende historie med et rikt karaktergalleri, på vandring for å finne svaret på hvor millioner av sommerfugler kommer fra- gjennom møter med mange karakterer finner han svaret.

dybwikdans har fått tillatelse til å utforske/ produsere frem en forestilling med utgangspunkt i barneboken “En million sommerfugler” av Edward Van de Vendel. Den frodige fortellingen som er vårt utgangspunkt for “en million sommerfugler” tematiserer det å vokse opp, frigjøre seg og forelske seg.

I denne nye barneproduksjonen fortsetter dybwikdans å utvikle et scenisk uttrykk som utforsker det litterære i samspill med det fysiske, det konkrete i balanse med det abstrakte- på leting etter det rommet hvor barnet kan involveres og engasjeres gjennom vår tolkning og egen fantasi.

dybwikdans drives av Siri Dybwik og ektemannen Nils Christian Fossdal. Siri Dybwik er faglig leder i dans ved Institutt for musikk og dans, UiS. 
Danserne på "en million sommerfugler" har begge sin utdannelse fra Institutt for musikk og dans.

BARNEFORESTILLING - En million sommerfugler
Dato: Lørdag 28.- og 29. september kl. 13.00
Sal: Liten Sal, Sandnes Kulturhus
Pris: 90,-

Produksjonen er støttet av: Rogland fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Sandnes Kommune, Stavanger Kommune, UiS.
Co-produsert av: RAS/Sandnes kunst og kulturhus

Workshop
I anledning sin nye barneforestilling "en million sommmerfugler" inviterer dybwikdans i samarbeid med RAS til workshop. Workshopen finner sted i Sandnes Kulturhus. Da "en million sommerfugler" har en mannlig danser i hovedrollen, retter workshopen seg i første omgang til unge mannlige dansere i regionen. Workshopen vil fokuseres rundt et utvalgt repertoar fra forestillingen. Kvinnelige dansere kan også søke om deltagelse. Workshopen ledes av Siri Dybwik i nært samarbeid med Quyen Nguyen og Ratih Windrati.

Tid: Lørdag 28.september kl. 13.00 - 13.40
Lørdag 28.september kl. 16.00 - 18.00

Sted: Sandnes Kulturhus, oppmøte i foajeen.
Pris: Workshopen er gratis.
Antall deltagere: 6 stk.

Det er en forutsetning for deltagelse at kursdeltakerne ser forestillingen samme dag kl 13.00, kursmateriale vil bli tilsendt på forhånd.

Påmelding sendes til Siri Dybwik på post@dybwikdans.no.
Workshopen er støttet av Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.


Sist oppdatert av Jannicke Fjermestad (27.09.2013)

Skriv ut artikkel print symbol