Trådløs pilot på flyplassen

Studenter og ansatte får nå fri nettbruk mens de venter på flyet. Prøveordningen gjelder frem til desember på større norske flyplasser.

Et pilotprosjekt gir nå gratis tilgang til Internett med eduroam på nitten norske flyplasser. Alle ansatte og studenter ved blant annet UiS kan benytte seg av ordningen.

Eduroam er et internasjonalt samarbeid som gir trådløs tilgang til Internett for brukere ved de fleste europeiske forsknings- og utdanningsinstitusjoner, og stadig flere i andre deler av verden. Eduroam-samarbeidet gjør at studenter og ansatte kan bruke samme pålogging alle steder i verden hvor eduroam er tilgjengelig.

Samarbeidet mellom Uninett og Avinor varer fra juli til desember 2013. Deretter skal en evaluering av tjenesten gi svar på om ordningen skal fortsette. Uninett oppfordrer studenter og ansatte til å teste og gi tilbakemelding.

Informasjon om hvordan du kobler deg til Eduroam.

Sist oppdatert av Jon Bjelland (26.08.2013)