Siste uke med sommerprogram


Omvisninger i vikingtidsutstillingen Utferd, reiser med tidsmaskinen og lek i museumshagen. Dette er den siste uken du har mulighet til å få med deg sommerprogrammet på Arkeologisk museum.

Sommerprogrammet gjelder hver dag unntatt lørdag fram til 18. august:

Omvisninger i vikingtidsutstillingen Utferd kl. 11, 12 (engelsk) og 13. I den blir du kjent med livene til seks kvinner fra Rogaland. Utstillingen forteller også om en høvding fra Ryfylke. Han har fått navnet Gandalf og i hans grav er det funnet rester av røyskattskinn, noe som forbindes med kongelige kapper. I graven er det funnet fullt våpenutstyr, som du kan se i utstillingen.

Vår tidsmaskin er åpen mellom kl. 11 og 15. Med den kan du reise tilbake til steinalderen! Der kan du lage ild på steinaldervis, du kan lage mel eller fiske fra en stokkebåt.

Mellom kl. 11 og 15 er det lek og idrett i museumshagen. Du kan gå til sverdkamp, prøve våpenet miniarmbrøst, hoppe på elvesteiner, ha drakamp og enda mer.

Vi har kafé og gavebutikk.

Åpent: Mandag-fredag 10-16, lørdag-søndag 11-16.
 


Sist oppdatert av Ida Gudjonsson (19.08.2013)

Skriv ut artikkel print symbol
Tegning av ansiktet til Gandalf
I vikingtidsutstillingen Utferd blir du kjent med Gandalf, en høvding fra Ryfylke.
Besøkende lager ild på steinaldervis.
Vår tidsmaskin tar deg til en steinalderboplass. Her lager Jakob Hæhre, Erik Hæhre og Brage Breivik ild på steinaldervis.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no