Delta i Forsker grand prix 2013!


Er du stipendiat og har lyst til å være med? Meld deg på i dag! Påmeldingsfrist 24. mai.

Skjema for påmelding.

Mandag 23. september arrangerer vi igjen Forsker grand prix i Stavanger – i Storsalen på Folken.

Hva er Forsker grand prix?
Forsker grand prix (FGP) er en konkurranse for doktorgradsstipendiater. Formålet er å vise at komplisert forskning kan formidles på en populærvitenskapelig måte.

Hva får du igjen?
Deltakelse i FGP er en unik mulighet til å utvikle deg som formidler! Du får individuell coaching i hvordan du best kan presentere din forskning på få minutter, og hva som skal til for å fenge tilhørerne.

Hva kreves av meg?
De ti deltakerne møtes til fellessamlinger med coaching i midten av august og begynnelsen av september. I september vil alle deltakere få individuell coaching.

Hvordan foregår konkurransen?
Hver forsker forbereder to presentasjoner om et selvvalgt forskningsemne – en presentasjon av 4 minutters varighet og en av 6 minutters varighet. Alle får mulighet til å presentere versjonen på 4 minutter, men kun fire forskere går videre til finalerunden og får lov til å presentere den 6 minutter lange versjonen. Forskerne avgjør selv om de to presentasjonene skal omhandle samme tema, være i forlengelsen av hverandre eller helt forskjellige. Sammen med et profesjonelt dommerpanel bestående av representanter for akademia, teater og media får publikum til oppgave å finne den beste blant de ti deltakerne på scenen.

Nasjonal finale i Oslo
I 2013 arrangeres Forsker grand prix i seks byer under Forskningsdagene. De to beste fra Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø og Porsgrunn går videre til en nasjonal Forsker grand prix finale i Oslo lørdag 28. september.

Se tv-opptaket fra fjorårets FGP i Stavanger.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt:
Koordinator: Karen Anne Okstad
e-post: karen.a.okstad@uis.no
telefon: 51833047/ mobil: 90559778

Påmelding Forsker grand prix 2013

 


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (03.05.2013)

Skriv ut artikkel print symbol