Besøk Arkeologisk museum i påsken


I påsken får du flere muligheter til å være med på familietilbudet Tidsreisen på museet. Omvisningen går kl. 12 skjærtorsdag, påskeaften og 2. påskedag.

Vi inviterer på en ferd fra steinalderen til middelalderen! «Reiselederen» forteller om noen av høydepunktene i Rogalands forhistorie og det blir ulike aktiviteter. Du kan lage ild med ildstål, skjære i skinn med flintflekker, kjenne tyngden av hjelm og skjold og enda mer!

Hvordan så landet vårt ut da de første menneskene kom hit? Hva slags dyr var det her? Under omvisningen får du vite mer om hvorfor folk ville bosette seg akkurat her i Rogaland.

Gutten i Vistehola
Du vil også bli kjent med Vistegutten og livet han levde i Svarthola for 7500 år siden. Lyden av bronselurene bringer oss til bronsealderen. Hør om bondekultur og soldyrking. Reiselederen vil fortelle om vikingenes lange reiser og byttehandling. Vår reise slutter i middelalderen. Du får høre om da landet ble kristnet, om middelalderbyene, om nye skikker og lover.

Åpningstider i påsken
Skjærtorsdag 11-16, påskeaften 11-15, 2. påskedag 11-16. Langfredag og 1. påskedag stengt.

Nyt kaffe og påsmurt i vår museumskafé. Besøk også vår unike gavebutikk.
 


Sist oppdatert av Ida Gudjonsson (22.03.2013)

Skriv ut artikkel print symbol
Museumsformidler og fire barn står rundt glassmonter med skjelett i
Museumsformidler Heidi Wevle forteller om skjelettet til Vistegutten.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no