Sigbjørn Hervik blir prodekan

Sigbjørn Hervik er utnevnt til prodekan for undervisning ved Teknisk-naturvitenskapelig fakultet.

Hervik har doktorgrad i anvendt matematikk og teoretisk fysikk fra University of Cambridge. Han er professor ved ved UiS og viden kjent for sin forskning innenfor kosmologi. Han studerer blant annet matematiske modeller for å forstå universets ekspansjon.

Hervik er også en av Norges representanter i International Astronomical Union. I vitenskapens verden er IAU det autoritative organet for navngiving av stjerner, planeter og andre fenomener.

De neste fire årene skal han, i tillegg til å forske, ha stillingen som prodekan for undervisning ved TN-fakultetet.

– Det blir en utfordring, som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Hervik.

Prodekan for undervisning er definert som en 70 prosent-stilling. Resten av tiden skal Hervik bruke på å forske.

Nøyaktig tidspunkt for Herviks tiltredelse er ikke endelig avklart. Han overtar etter Tore Wiig, som går av med pensjon i juni.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (22.03.2013)