Verdenspremiere i Bjergsted

Institutt for musikk og dans har gleden av å minne alle UiS-ansatte om helgens operabegivenhet i Bjergsted, med premiere fredag 1. februar kl. 19:30.

Det som skal fremføres er en fri og moderne bearbeidelse av Mozarts «Bortførelsen fra Seraillet» (1782), gjort av den italienske komponisten Roberta Vacca. For dette har hun mottatt flere internasjonale priser.

Bearbeidelsen innebærer endringer i både instrumentarium og roller, for eksempel engasjeres det et helt barnekor. I og med dette ledes den oppvoksende slekt både til operaen og inn i operaen, som Vacca sier det selv.

Det er videre første gang noensinne at operaen fremføres i engelsk oversettelse, ved Nicola Hawthorne.

Prosjektet er et samarbeid mellom UiS og kulturskolene i Hå og Klepp. Prosjektleder er professor Elizabeth Norberg-Schulz og dirigent er en annen UiS-ansatt, Morten Wensberg. Studenter fra IMD i alle roller og som orkester på scenen, barnekor fra Hå/Klepp. Forestillingen billedfestes av film- og videostudiet ved UiS. Hjertelig velkommen til en sprakende operaforestilling!

Sist oppdatert av Elin Nyberg (01.02.2013)