Stor familiedag på Arkeologisk museum


Bli med på en guidet tur gjennom historien. Hør om gutten fra Viste, lytt til lyden fra bronselurene, se farlige våpen og mye mer! Tre inn i tidsmaskinen, reis 10 000 år tilbake i tid. Søndag, 3. februar, byr vi på to spennende familiearrangement, som starter kl. 12 og kl. 13.

Hver søndag kl. 12 kan du bli med på Tidsreisen – et nytt familietilbud på Arkeologisk museum. Se et mer enn 10 000 år gammelt isbjørnskjelett, som er funnet på Finnøy. Stå ansikt til ansikt med Vistegutten. Lytt til lyden fra bronselurene, se vakre smykker og farlige våpen. Hør om soltilbedelsen i bronsealderen, vikingenes reiser og om da landet ble kristnet.

«Reiselederen» tar deg med på en reise fra steinalderen til middelalderen og du får prøve skarpe flintkniver, lage ild med ildstål, kjenne tyngden av en vikingbrynje og sverd, skrive runer og enda mer!

Ta tidsmaskinen tilbake til steinalderen
Tidsmaskinen er åpen fra kl. 13. Den fører deg fra nåtiden gjennom middelalderen, vikingtida og bronsealderen – helt til du til slutt er i steinalderen og kan spasere ut og ta del i dagliglivet på boplassen. I skinnteltet finner du utstyr du kan prøve, du kan dra på fisketur i stokkebåten, slipe steinredskaper og lage ild på steinaldervis.

Nyt kaffe og påsmurt i vår museumskafé. Gavebutikken er åpen.
Åpningstider: tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00, mandag stengt.
 


Sist oppdatert av Ida Gudjonsson (31.01.2013)

Skriv ut artikkel print symbol
Rekonstruksjon av ansiktet til Vistegutten
Vistegutten levde i Svarthola for 7 500 år siden.
Tidsmaskinen
Reis 10 000 år tilbake i tid med tidsmaskinen.
To jenter i skinntelt
På søndag kan du ta del i dagliglivet på en steinalderboplass på Arkeologisk museum.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no