Omvisning i utvidet Gullkornutstilling


Kl. 14.00, søndag 27. januar blir det omvisning i utstillingen Gullkorn på Arkeologisk museum. Utstillingen har blitt utvidet og du kan blant annet se redskap folk har brukt til å slå, kverne eller koke sitt korn i, i forhistorisk tid.

Utstillingen «Gullkorn» viser kunstner Barbro Raen Thomassens skulpturer av frø. Ideen til utstillingen fikk hun fra en frøkatalog med fine tegninger av forstørrede frø. «Når man kan tegne frø, kan man vel også lage skulpturelle objekter av frø», tenkte hun. Som sagt, så gjort. Frøskulpturene hugger hun ut i hvit kalkstein, og hun finner vakre, myke former.

Nye gjenstander
Kl. 14.00, søndag 27. januar blir det omvisning i utstillingen, som nå er utvidet. I tillegg til skulpturene, kan du se redskaper folk har brukt til å behandle korn på ulike måter på veien fra åkeren til bordet. Det er fem sigder fra yngre steinalder, en dreiekvern fra vikingtid, en skubbekvern fra steinalderen, biter av ei bakstehelle fra middelalderen og ei stor klebersteinsgryte fra vikingtid.

Forsker på korn
Visste du at det forskes på korn på Arkeologisk museum? På museet jobber det botanikere som forsker på korn som blir funnet i utgravingene. De finner ut mer om hva folk har dyrket og spist før i tiden. På bannere i utstillingen kan du nå lese om denne spennende forskningen. Mye av kornet som blir funnet er forkullet, og det er derfor det har holdt seg godt.

Etter utstillingen kan du gå på frøjakt i vår basisutstilling!

Hver søndag kl. 12.00 kan du bli med på Tidsreisen – en ny familieaktivitet på Arkeologisk museum.

Nyt kaffe og påsmurt i vår museumskafé. Gavebutikken er åpen.
Åpningstider: tirsdag 11.00–20.00, onsdag – lørdag 11.00–15.00, søndag 11.00–16.00, mandag stengt.
 


Sist oppdatert av Ida Gudjonsson (24.01.2013)

Skriv ut artikkel print symbol