Forskningskurs for barn

Har du nysgjerrige barn som vil lære om forskning? Da kan kurs hos Forskerfabrikken være midt i blinken. Kursene arrangeres i Stavanger og Sandnes.

Forskerfabrikken ble etablert i 2002 for å inspirere barns interesse for naturvitenskap og teknologi.

– I fjor intervjuet vi de som gikk på kurs i 2002 og 2003. Svarene viste at våre kurs har en varig og positiv effekt på unge menneskers interesse for naturvitenskap og teknologi, sier Hanne S. Finstad i Forskerfabrikken i Oslo.

Forskerfabrikken holder fritidskurs på 30 steder rundt om i landet. I Stavanger-regionen holdes kursene på Stangeland skole og Gosen skole. Den lokale fabrikksjefen er Mari Mæland, som tidligere i år tok doktorgrad i biologisk kjemi ved UiS.

Hvis du er interessert, se kursoversikt her. Det gis 10 prosent rabatt ved kjøp av fire eller flere kurs.

UiS satser også på forskningsformidling for barn. Under Forskningsdagene arrangeres Barneuniversitetet, hvor rundt 500 barn vil bli involvert.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (13.09.2012)