Hjertestartere på UiS


13 hjertestartertere er nå på plass på universitetsområdet. 70 ansatte ved UiS har i vår gjennomgått opplæringskurs.

Her finner du hjertestarter.

De 13 halvautomatiske hjertestarterne ble kjøpt inn før nyttår i fjor og er nå utplassert i samtlige bygninger på universitetsområdet. I løpet av siste halvår har 70 ansatte gjennomført kurs i å bruke dem.

 - Kursene har vært både teoretiske og praktiske og vi har fulgt et undervisningsopplegg som er godkjent av Norsk resuscitasjonsråd, sier kursansvalig Sissel Husebø ved Institutt for helsefag, UiS.

Husebø mener Universitetet i Stavanger er en foregangsbedrift på området.

 -  Det er flott at UiS har fått på plass så mange hjertestartere og en kompetanseheving i førsthjelp blant de ansatte. Dette er noe andre bedrifter bør ta etter oss, sier Husebø.

De som skal bruke hjertestarterne må ha gjennomgått kurset.

Enkel å bruke
I Arne Rettedals hus er det blant andre Egil Svela i strategi-og kommunikasjonsavelingen og Marianne Kaland i Felles ressurssenter som har vært på kurs.

 - Hjertestarteren er veldig enkel å bruke, nesten selvforklarende, sier Svela.

Det var Arbeidsmiljøutvalget (AMU) ved UiS som i fjor tok initiativ til innkjøp av hjertestartere og som har stått bak prosjektet. I følge Gry Åse Tjørholm ved personalavdelingen mangler det nå kun noen få navn på listen over godkjente ressurspersoner før alt er på plass i samtlige bygninger.

 Les mer om førstehjelp og hjertestartere på Norsk resuscitasjonsråd, www.nrr.org


Sist oppdatert av Even Heien (12.01.2015)

Skriv ut artikkel print symbol
Egil Svela (t.v) og Marianne Kaland (lengst til høyre) har gjennomgått kurs i bruk av hjertestarter. Gry Åse Tjørhom i personalavdelingen er glad for at UiS har fått på plass så mange hjertestartere på campus.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER