Hvordan bruke mat i undervisningen?


Hvordan bruke mat som pedagogisk materiale i undervisningen? Dette er temaet når Uniped-prosjektet inviterer til Forum for undervisning tirsdag 15. mai.

Mange sanser knyttes til mat. Syn, lukt, smak og fornemmelser. Mat vekker minner og gir forventninger. Mat er knyttet til identitet og individuelle matvaner.

Å gjøre mat om til materiale, og bruke mat som et element i undervisningen i hvilket som helst fag eller situasjon, kan utfordre de etablerte tankesettene og stimulere til nye tanker og forståelse. Flere sanser er i sving, etablert oppfatning om maten tas ut av sine rammer, og ny erfaring etableres. Mat er et ” språk” og mye kan kommuniseres med mat og gjennom mat.

Smaksprøver og eksempler vil bli bruk i presentasjonen.

Oddveig Margrete Ytreland Vistnes er lærer i mat og helse ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk. Hun har undervist i mange år på barneskole og universitet. Hun har brukt mat som språk og materiale både i undervisning og i kunstneriske arbeider.

Oddveig Margrete Ytreland Vistnes vil innlede en liten time, deretter blir det diskusjon.

Samlingen finner sted tirsdag 15. mai. kl. 14.15-16.00 i Kjølv Egelands hus, KE C -334.

Velkommen!
 


Sist oppdatert av Silje Stangeland (04.05.2012)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no