Erlend Skomsvoll møter musikkstudentene

Erlend Skomsvoll er en av norsk musikklivs mest profilerte jazzartister. Akkurat nå gjester han Institutt for musikk og dans ved UiS som ”Artist in Residence” for å arbeide tett med instituttets lærere og studenter. Resultater av samarbeidet kan du høre fredag 18. og lørdag 19. november.

Skomsvoll har i senere år blant annet arbeidet som arrangør og komponist for Chick Corea, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, TrondheimSolistene, Come Shine, KORK og SSO. Høsten 2011 gjester han Institutt for musikk og dans over en periode på to uker for å arbeide tett med instituttets lærere og studenter.

«Artist in Residence - Bjergsted» er en direkte følge av den betydelige satsningen på kultur som finner sted i Stavanger for tiden.

De to ensemblene Bjergsted Jazzensemble, under ledelse av Tor Yttredal og EnB1, under ledelse av Jan Bjøranger, er sentrale for møtene med Erlend Skomsvoll i Bjergsted kulturpark. Dette resulterer i en todelt konsert i og utenfor Lille konsertsal. Bjergsted Jazzensemble presenterer "rå" brytninger av klassiske mesterverk og EnB1 gjør deler av repertoaret
til bandet Come Shine samt helt nye vinklinger på musikk av Grieg. Alt presenteres med Skomsvolls særegne signatur. EnB1 består denne gangen av musikere fra SSO, UiS, Stavanger katedralskole, avdeling Bjergsted og Lørdagsskolen.

Fredag 18. november kl 09.00: Skomsvoll møter Skomsvoll
Lille konsertsal, gratis

Et møte med kunstneren

Fredag 18. november kl 19.30: Skomsvoll møter klaver-/slagverkstudentene
Lille konsertsal, gratis

”2 klaver og slagverk
– improvisasjon og konstruksjon”
Pianister og slagverkere ved Institutt for musikk og dans, under veiledning av Håkon Austbø vil møte Skomsvoll for å få hans blikk på et program som beveger seg i grenselandet mellom ulike sjangre, med musikk av komponistene George Crumb, André Boucourechliev og Béla Bartók som alle lengtet ut av mønstrene som i utgangspunktet definerte dem.

Lørdag 19. november kl 14.00: Skomsvoll møter blåsestudentene
Lille konsertsal, gratis (åpen kafé)

"Kammerjazzmaraton"
Treblåserne ved Institutt for musikik og dans, under Vidar Austviks og Håkon Vestlys ledelse, vil på samme måte presentere musikk av komponister som Heitor Villa-Lobos, Darius Milhaud , Mike Mower, Leonard Bernstein, Robert Muczynski, Joseph
Horowitz og Igor Stravinskij. Disse sto alle i den klassiske tradisjonen, men var samtidig var påvirket av jazz.

Lørdag 19. november kl 17.00: Skomsvoll møter EnB1 + Skomsvoll møter Bjergsted Jazzensemble

Sted:
EnB1, Lille konsertsal
Bjergsted Jazzensemble, Foajé

Billetter (del 1 + del 2) kr 100/50
Billetter selges ved inngang (åpen kafé)

Sist oppdatert av (17.11.2011)