Invitasjon til forestillingen "Jeg var Fritz Moen"


Torsdag 3. november kl. 19.30 viser Sandnes kulturhus Riksteatrets forestilling JEG VAR FRITZ MOEN. I denne forbindelse inviteres ansatte til rabattert pris.

Ansatte inviteres til forestillingen for kun 90 kroner. Tilbudet gjelder kun torsdag 3. november kl 19.30, og ikke for allerede kjøpte billetter.

Se filmsnutt fra YouTube


Fritz Moen ble født nesten døv, og hadde et svært dårlig talespråk. Våren 1978 ble han dømt for drapet på Torunn Finstad. Da han ble dømt for drapet på Sigrid Heggheim høsten 1981, reiste hans forsvarsadvokat Olav Hestenes seg opp i rettssalen og proklamerte: «For første gang i skranken tillater jeg meg å si at det er begått justismord.» Til sammen sonet han 18 og et halvt år i fengsel for to mord han ikke hadde begått.

Utdrag fra programtekst ved Kjersti Horn
«Dette er ikke en biografi. Dette er ikke et forsøk på å avdekke nye fakta i en allerede veldokumentert sak. Dette er et besøk hos en av de mest ensomme blant oss. En mann som levde i en nesten lukket verden, og som på grunn av sitt utenforskap ble offer for et grotesk overgrep fra den norske stat. Dette er en kjærlighetserklæring til annerledesheten. Et lite skritt på veien mot et mer mangfoldig teater og en mer mangfoldig virkelighet.»

Forestillingen skal kunne oppleves av både hørende og døve.

Gå inn på www.sandes-kulturhus.no for å lese mer.

Med vennlig hilsen

Sandnes Kulturhus
 


Sist oppdatert av Silje Stangeland (27.10.2011)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no