Stavanger Forums Formidlingspris til Marie Smith-Solbakken

Stavanger Forums Formidlingspris 2010 går til førsteamanuensis Marie Smith-Solbakken, instituttleder ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger.

Juryen holder fram at Marie Smith-Solbakken gjennom flere år har vært svært synlig på mange offentlige arenaer og med et bredt spekter av temaer – fra Bjørnstjerne Bjørnson til ruspolitikk og krigsminner. Trolig har hun aldri vært så aktiv som i 2010.

Formidlingsprisen deles ut for 15. gang i år og består av et diplom og 35 000 kroner.

Uredde og faglig utspill
- Prisvinnerens evne til å engasjere seg med forskerfaglig tyngde i prosjekter, debatter og det generelle nyhetsbildet er svært imponerende. At hun i tillegg kan legge så mye personlig engasjement i det hun gjør, bidrar til å øke oppmerksomheten rundt hennes ofte uredde, men faglig forankrede utspill, uttaler juryen.

Prisvinneren er instituttleder ved Institutt for kultur- og språkvitenskap. Juryen påpeker at hun i denne rollen i stor grad har inspirert andre til å dele sin fagkunnskap med omverdenen.

- At hun klarer å kombinere et godt lederskap med aktiv forskning og formidling, kommer tydeligvis alle disse grenene til gode, heter det i juryens uttalelse.

Godt teamarbeid
Under overrekkelsen på semesteråpningen i Tjodhallen takket prisvinneren Stavanger Forum og juryen i tillegg til å berømme sine kolleger.

- Jeg er del av et team og har noen fantastisk inspirerende kolleger å jobbe med, sa Marie Smith-Solbakken til en fullsatt Tjodhall.

Hun trakk også fram UiS som institusjon.

- Det er et privilegium å arbeide på UiS og jeg er heldig som har universitetet som en plattform for forskning og debatt.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (16.08.2011)

Marie Smith-Solbakken og Cornelius Middelthon. Foto: Morten Berentsen.
PRISVINNER: Marie Smith-Solbakken fikk overrakt diplom og en pris på 35 000 kroner av direktør Cornelius Middelthon i Stavanger Forum under velkomstseremonien for et nytt studieår på Universitetet i Stavanger tirsdag 16. august. Foto: Morten Berentsen

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER