Elektronisk kart gjør det enklere å finne fram i biblioteket

Et nytt elektronisk kart gjør det lettere å finne fram til det du trenger i biblioteket på Ullandhaug.

Universitetsbiblioteket på Ullandhaug dekker et stort område, og det å finne akkurat den boka du er ute etter kan nok av og til oppleves som en utfordring, ikke minst for alle de nye studentene som i disse dager prøver å gjøre seg kjent på campus. Dette kom også fram i brukerundersøkelsen vi hadde i vår, der en del studenter uttrykte et ønske om at det skulle vært litt lettere å finne fram. Vi er derfor glad for å kunne presentere et elektronisk kart over biblioteket, utarbeidet i samarbeid med det svenske designfirmaet Wagner Form.

Slik ser biblioteket ut i en sterkt forminsket utgave av dette kartet. Forskjellige fagområder er markert med ulik farge slik at en lett kan skille dem fra hverandre. Dersom du for eksempel vil vite hvor bøker om geologi befinner seg velger du dette faget fra en enkel meny på kartets høyre side, og får da en svært visuell indikator nede til venstre på kartet:

I tillegg til at kartet viser plasseringen av bibliotekets bøker i begge de etasjene vi disponerer viser det også veien til skrivere, toaletter, kopimaskin og annet nyttig i biblioteket.

PRØV KARTET HER, OG FINN FRAM I BIBLIOTEKET!

I tillegg til elektronisk kart vil det etter hvert komme mer tydelige skilt som viser veien rundt i selve biblioteket.

PS:
Dersom du fortsatt ikke finner det du er ute etter finnes det en gammel metode som aldri mister sin aktualitet: Spør en bibliotekar om hjelp!

Sist oppdatert av John David Didriksen (16.08.2011)