Ny avtale med Norsk Standard gir gode rabatter og bedre utvalg

Biblioteket har inngått en ny avtale med Norsk Standard. Den gir et bedre utvalg av standarder i digital form, og studenter kan få 70 % rabatt ved kjøp av standarder.

Biblioteket har inngått en ny avtale med Norsk Standard. Papirabonnementene er sagt opp, og vi har nå elektronisk tilgang til 324 standarder fra Standard.no. Dere får tilgang til disse fra bibliotekets side om standarder. De elektroniske standardene får man tilgang til ved å trykke på den øverste lenken: Standardar frå Norsk Standard. Det er lenker også på fagdatabaselisten og den alfabetiske databaselisten. Den elektroniske tilgangen er foreløpig kun tilgjengelig fra campus via IP. Det jobbes med å ordne tilgang for studenter og ansatte også utenfor campus.

Den elektroniske tilgangen gir brukerne mulighet til å lese standardene på skjerm i PDF. Standardene kan ikke lagres, de kan ikke videresendes og man har ikke mulighet til å kopiere innhold av en standard til f. eks. et tekstbehandlingsprogram. Studenter og ansatte har likevel mulighet til å skrive de elektroniske standardene vi har tilgang til, men må da betale for dette. Dere får 70% rabatt av listepris hvis dere benytter en rabattkode som dere kan få av oss eller faglærer mot framvisning av student- eller ansattkort.

Når du har fått rabattkoden gjør du som følger:

1. Du må være registrert som kunde hos Standard.no.

2. Søk opp standarden på vanlig måte i søkemotoren, og legg den i handlekurven. Du må velge alternativet SKRIV UT SELV.

3. Når du har søkt opp alle standardene du ønsker å kjøpe legger du inn rabattkoden i rabattkodefeltet som dukker opp.  Klikk så på oppdateringsknappen til høyre for koden, og ny rabattert pris skal komme opp.

4. Gjennomfør kjøpet på vanlig måte, og betal med visa- eller mastercard.

5. Standarden vil legge seg på MIN SIDE og være tilgjengelig for utskrift i 72 timer etter gjennomført kjøp. Det er derfor viktig at utskriften blir tatt innenfor denne tidsrammen.

Biblioteket har fortsatt en stor samling med standarder i papir. Vi vil være behjelpelige med å skaffe papirkopier av ytteligere standarder til undervisning og forskning ved UiS.

Sist oppdatert av John David Didriksen (30.03.2011)