Interaktive læremidler i undervisningen


I forum for varierte undervisnings- og læringsformer ved UiS mandag 14. mars vil Anne Beth Våga og John David Didriksen presentere Universitetsbiblioteket sitt nye e-læringskurs og Karsten Tillerli vil snakke om dataverktøy for samskriving.

Bibliotekarene Anne Beth Våga og John David Didriksen vil presentere Universitetsbiblioteket sitt nye interaktive e-læringskurs, som er laget i samarbeid med NettOp. Kurset skal supplere den bibliotekopplæringen studentene får.

E-læringskurset er også nyttig som repetisjon og fordypning, eller som et tilbud til de som ikke har anledning til å delta på bibliotekets ordinære kurs. Kurset inneholder tekst, lyd, bilder, filmsnutter og interaktive oppgaver.

Hvordan lage egne nettkurs
- Vi ønsker å dele våre erfaringer og inspirere andre fagmiljø til å lage egne nettkurs, sier Anne Beth Våga.

Hun vil også snakke om bakgrunnen for å utvikle interaktive e-læringskurs, veien fra idé til ferdig produkt, ressursbruk, tidsbruk og kostnader, Google.docs – når flere jobber samtidig med manus i samme dokument og produksjonsverktøyet Coursebuilder.
Prøv kurset her

Samskriving
Karsten Tillerli, som er ansvarlig for utvikling av nettbasert sykepleie ved UiS, vil på forumets neste samling demonstrere tre ulike dataverktøy knyttet til samskriving.

- Samskrivingsverktøy har tradisjonelt blitt sett på som et verktøy for å skrive på felles dokument, synkront eller asynkront, der forfatterne ikke sitter i samme rom. Etter hvert har samskrivingsverktøy fått økt utbredelse i andre sammenhenger. Verktøyene Google Docs, Acrobat.com og Etherpad vil bli demonstrert og vi vil se nærmere på egenskapene til disse verktøyene, forteller Tillerli.

Samlingen i Forum for varierte undervisnings- og læringsformer ved UiS finner sted mandag 14. mars fra klokken 14 til 15.30 i Kjell Arholms hus, rom 139.

Forumet er åpent for alle som er opptatt av undervisning og læring. Hovedfokus for forumet er pedagogisk bruk av IKT.

Tema for neste samling blir planlagt med bakgrunn i deltakernes ønsker, men tidspunkt for de to neste samlingene er allerede bestemt. Sett av onsdag 13. april og onsdag 11. mai fra klokken 14 til 15.30 allerede nå!

Les mer om UNIPED - Prosjekt for universitetspedagogikk
 


Sist oppdatert av Silje Stangeland (04.03.2011)

Skriv ut artikkel print symbol