Endring av bibliotekets låneregler


Husk å fornye eller levere dine lån før du får tredje purring.

Fra 1. januar 2011 vil det ikke være mulig å låne flere dokumenter hvis du har fått tredje purring av et lån, før lånet er levert eller fornyet av bibliotekets personale. Vi ønsker å få til en stadig mer effektiv sirkulasjon av vår samling, der de som bestiller bøker må vente kortest mulig. Derfor innfører vi denne endringen.

Innføringen av FEIDE gjør at det nå er enkelt å fornye egne lån i Bibsys Ask: Klikk på Logg på i Bibsys Ask og velg Logg på via FEIDE.

Fordelen med FEIDE er at du bare trenger å huske ett brukernavn og ett passord. Du vil få en oversikt over lån og bestillinger og kan fornye hvis det er mulig, det vil si at lånet ikke er reservert av andre eller at maksimal lånetid ikke er overskredet. For å bruke Feide må ditt personnummer være registrert i vårt låneregister. For studenter skjer dette stort sett automatisk ved registrering i Studentweb. Ansatte som ønsker å bruke Feide kan ta kontakt med biblioteket for å få lagt inn sitt personnummer i låneregisteret.

Første og andre purring blir sendt på e-post, og tredje purring som brevpost. Lån fra andre bibliotek kan du ikke fornye selv. Kontakt biblioteket ved fornying av disse.


Sist oppdatert av John David Didriksen (10.01.2011)

Skriv ut artikkel print symbol