UiS får Senter for forskningsdrevet innovasjon


Senter for boring og brønn for økt utvinning (SBBU), hvor både IRIS og UiS er med, har i dag fått status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Det vil bidra til økt sikkerhet offshore og ekstra oljemilliarder for Norge.

IRIS, SINTEF, Universitetet i Stavanger (UiS) og NTNU etablerte SBBU i sommer, og senteret samarbeider nært med petroleumsindustrien.

Senterets leder Sigmund Stokka gleder seg over at Forskningsrådet i dag innvilget søknaden om å bli Senter for forskningsdrevet innovasjon i Norge.

– Dette er en klok satsing, som vil komme hele samfunnet til gode. Bedre boremetoder er raskeste vei til økt utvinning av olje og gass i eksisterende felt på norsk sokkel. Økt utvinning forlenger levetiden til feltene og gir mangfoldige milliarder ekstra inn i statskassen. Bedre boremetoder bedrer også sikkerheten i boreoperasjoner, sier Sigmund Stokka.

Forskningsrådet ga i dag sju slike tildelinger, innenfor ulike fagområder. Hvert senter kan få tildelt inntil 80 millioner kroner over åtte år.

Les mer om senteret her

Les om Forskningsrådets SFI-tildelinger her (Forskningsrådet)

Her er de sju nye sentrene (Forskningsrådet)

Så mye kan Norge tjene på økt oljeutvinning (Stavanger Aftenblad)


Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (17.12.2010)

Skriv ut artikkel print symbol