Har gått jorden rundt på 80 dager


Siden slutten av september har 67 UiS-ansatte gått i Jules Vernes fotspor med skrittellere i bukselinningen. Målet var å komme jorden rundt på 80 dager. Seks av ti lag kom helt i mål, og enkeltpersonen som gikk lengst har gått hele ruta minst to ganger.

Det hele startet i september. Åtte mer eller mindre frivillige i personalavdelingen hadde bestemt seg for å bli med i konkurransen «Jorden rundt på 80 dager», og via ansattsidene etterlyste de flere lag for å få litt konkurranse.

Responsen ble overveldende. Ni nye lag kom til, og de har gått. Langt. For å nå målet på 700 kilometer innen 4. desember, måtte skrittellerne i snitt vise 10.000 skritt til dagen. Dette kunne skje enten ved å gå eller ved å omregne andre aktiviteter til skritt. Hver morgen når de logget seg inn på nettsidene, kunne de se på kartet hvor langt de hadde kommet. Mandag var det kake og markering i toppetasjen for alle deltakerne.

Dobbelt så langt
Personalavdelingen kom først i mål, og Tore Bjørn Hatleskog var enkeltpersonen som var kjappest. Gro Njærheim på Team HF er den enkeltpersonen som har gått desidert mest. En vanlig dag hadde hun mellom 20.000 og 30.000 skritt, og snittet lå på rundt 23.000. Det betyr at hun har vært gjennom hele ruten mer enn to ganger.

– Jeg trener karate, og får fort 20 000 skritt på en trening. I tillegg er jeg med på bedriftshåndballaget, og har gjerne gått litt ekstra i stedet for å sitte i sofaen om kvelden. Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, sier hun.

All treningen har gitt formen en skikkelig opptur. På karaten har hun fått beskjed om at hun er klar for neste belte.

Planlegging
Lagvenninnene Grete Marnburg og Janne Halseth har også stått på. De nådde mål for flere uker siden, men gikk helt til sluttdatoen 4. desember.

– Jeg la ned en del arbeid i planlegging, og fant en løsning som jeg har brukt hele perioden, forteller Marnburg.

Hver morgen før jobb hadde hun en økt på 30 minutter på ergometersykkel, før hun gikk til jobb. Siden hun bor like i nærheten av UiS, tok hun noen omveier slik at det ble 30 minutter. I tillegg ble det trening på SiS sportssenter et par ganger i uken.

– Og hvilken trening ga mest uttelling?
– Ellipsemaskinen, kommer det kjapt. Med styrketrening etterpå.

Kjekt har det vært, og selv med betennelser i hælene har hun holdt koken.

På tur i rundkjøringen
May Merete Tjessem Opdal i personalavdelingen var med på det første laget som tok initiativet til hele opplegget, og hun takket alle deltakerne. Mange kunne fortelle om sosialt og engasjerende fellesskap, og kolleger som var flinke til å muntre hverandre opp. Og noen artige historier har det også blitt.

– Jeg vant ikke, og det var helt greit. Men jeg kjente jo også at det gjorde noe med meg hvis jeg satt foran tv og så ”Grey’s anatomy” og oppdaget at det bare var 6700 skritt på telleren. Målet var jo 10.000, sier May Merete Tjessem Opdal.

– Morsomst ble det da jeg var på hytta i Spangereid og fant ut at jeg måtte ut på tur etter at vi hadde vært på kino en lørdagskveld. Jeg tok på meg walkman og gikk ut, men det var så mørkt at jeg ikke så en meter foran meg. Mannen sa han kunne kjøre foran og lyse opp, men det ble for dumt. Da oppdaget jeg en rundkjøring med lys, og gjett hvem som gikk rundt og rundt der den kvelden, smiler hun.

Lagene som var med:
Team HF, FrESSke føtter, Personalavdelingen, Doksen på UiS, Mariannes undersåtter, Virksomhetsstyring, Lønn, Yess! Prosjekt UiS og Parketten.
 


Sist oppdatert av (06.12.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde: Spreke ansatte i personalavdelingen som satte i gang engasjementet rundt konkurransen "Jorden rundt på 80 dager".
Spreke ansatte i personalavdelingen satte i gang engasjementet: f.v. Halvdan Hagen, Gunnar Baustad, Yngvil Kvam, May Merete Tjessem Opdal, Gry Åse Tjørhom, Andreas Bjørnsen og Gunhild Bjaalid.
Bilde: Team HF gikk lengst av lagene, og her en noen av lagets ni medlemmer. F.v. Grete Marnburg, Gro Njærheim og Tone Knudsen.
Team HF gikk lengst av lagene, og her en noen av lagets ni medlemmer. F.v. Grete Marnburg, Gro Njærheim og Tone Knudsen. Njærheim gikk lengst av alle.
Bilde av f.v. Hege Rosså, Magdalena Brekke og Lene Hettervik. De gikk Stavanger-Sandnes for å få mange skritt.
Lagene FrESSke føtter og Mariannes undersåtter arrangerte felles tur fra Stavanger til Sandnes for å få mange skritt. De forteller at det hører til historien at de tok toget tilbake og koste seg lenge på kafé. F.v. Hege Rosså, Magdalena Brekke og Lene Hettervik.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER