Unge gitarister til topps

Alle gitaristene fra det nasjonale talentutviklingsprogrammet Unge musikere fikk førstepris i klassen for sologitar i finalen under Ungdommens musikkmesterskap (UMM) i Oslo i helgen.

UMM er Norges mest omfattende og prestisjefylte konkurranse for klassisk musikk for ungdom mellom syv og 19 år. Den er tilknyttet EMCY (European Music Competitions for Youth), et nettverk som er i internasjonale organisasjonen Jeunesses musicales.

I tillegg vanket det to andre priser for gitartrio og duo med gitar og fløyte. Dette er kammermusikkgrupper i samarbeid med talentutviklingsprogrammet Lørdagsskolen. Resultatene er igjen et bevis for det gode samarbeidet for talentutvikling i Bjergstedparken og en stor fjær i hatten for gitarlærer og førsteamanuensis Zafer Øzgen ved Instititt for musikk og dans ved UiS.

Unge musikere ledes fra Universitetet i Stavanger av førsteamanuensis Gisela Herb. Programmet er et tilbud til spesielt talentfulle ungdommer i alderen 13-19 år som skal gi de aller fremste musikkelevene ekstra muligheter og utfordringer.

Vinnerne av førstepris er:
Tormund Blikra Vea, Shruti Kar Ray og Erlend Blikra, (gitar)

Vinnerne av andrepris er:
Tormund Blikra Vea (gitar) og Andreas Lamo (fløyte)

Shruti Kar Ray vant i tillegg i inspirasjonsprisen, som består av en sjekk på 10.000 kroner. Tormund Blikra Vea og Erlend Blikra er konsertoppdrag i Oslo, Nord-Norge og Finland som følge av seieren.

Sist oppdatert av (29.11.2010)