UiS gratulerer Bodø

Universitetet i Stavanger gratulerer Høgskolen i Bodø som fra 1. januar 2011 blir Universitetet i Nordland. Dette ble vedtatt i statsråd i dag.

Dermed får Norge sitt åttende universitet, og Bodø blir universitetsby.

–  Vi sender våre hjerteligste gratulasjoner og gleder oss sammen med alle i Bodø og Nordland i dag. Nå ser vi fram til en flott åpning og feiring, sier UiS-rektor Aslaug Mikkelsen, som i dag også har sørget for blomsterhilsen fra UiS til ledelsen ved det nye universitetet.

Strategi- og kommunikasjonsdirektør Anne Selnes ved UiS synes også dette er stort:

– Mine tanker og gratulasjoner går spesielt til de i Bodø som har jobbet nært, hardt og lenge for å nå dette målet, som rektorene Pål Pedersen og Frode Mellemvik og direktørene Stig Fossum og Magne Rasch. Vi var tre høgskoler, Stavanger, Ager og Bodø, som startet et løp for doktorgradsrettigheter og universitetsstatus i 1997. Nå er alle tre i mål og har gått gjennom samme historiske og minnerike milepæler. Da er det all grunn til å juble i dag.

Universitetet i Stavanger var det første av de nye universitetene som ble vedtatt i statsråd 29. oktober 2004. Deretter gikk Universitetet for miljø- og biovitenskap (tidligere Landbrukshøgskolen på Ås) gjennom i statsråd 10. desember 2004. Begge med formell etableringsdato 1. januar 2005. Høgskolen i Agder fikk universitetsstatus 1. september 2007.

Les Høgskolen i Bodø sin egen sak her.

Sist oppdatert av (22.11.2010)