Torsdagsseminar: Massespektroskopi på sykehuset

18. november holder Cato Brede foredrag med tittelen ”Massespektroskopi på sykehuset”.

”Ved avdeling for medisinsk biokjemi analyseres urin- og blodprøver fra sykehuset og mer enn 400 eksterne rekvirenter”, skriver Cato Brede i en pressemelding om seminaret. Han er dr. Scient. ved Stavanger Universitetssjukehus. Siden 2005 har det blitt benyttet væskekromatografi koblet med tandem massespektrometri (LC/MS/MS) for analyser av rusmidler i urin, total homocystein i plasma, samt metylmalonsyre i serum.

Etablering av rutineanalyser og forskning innen proteomikk og metabolittstudier har krevd interessant utviklingsarbeid innen analytisk metodeutvikling. For eksempel anvendes ammoniakk som utradisjonell mobilfase sammen med positiv elektrospray ionisering. Proteomikk-forskningen får hjelp av egenproduserte immunoaffinitetskolonner, og det lages nå også polymerbaserte monolitt-kolonner for nano-LC/MS/MS. Foredraget er ment som en kort introduksjon til LC/MS/MS.

Seminaret er åpent for alle interesserte.

Tid: Torsdag, 18.11, kl. 14.15
Sted: Rom A-204, Kjølv Egelands hus, Universitetet i Stavanger

Sist oppdatert av (16.11.2010)