80 nye studieplasser til UiS

Regjeringen vil gi Universitetet i Stavanger 80 nye studieplasser i statsbudsjettet for 2011. Hele 35 av disse skal UiS kunne disponere fritt.

– Det er flott at vi har fått en såpass stor andel av de nye plassene. Jeg synes også det er positivt at regjeringen tar grep i forhold til yngrebølgen av studenter, selv om vi gjerne skulle ha sett at det ble satset enda mer, sier rektor Aslaug Mikkelsen.

Tildeling til UiS
Regjeringens forslag innebærer følgende tildeling av studieplasser til UiS:

• Sykepleie: 10

• Grunnskoleutdanning: 15

• Realfag: 20

• Frie plasser: 35

Mange forslag
Rektor Aslaug Mikkelsen ble orientert om regjeringens planer onsdag kveld. Hun har allerede fått mange gode forslag til hvordan de 35 frie plassene skal opprettes.

– Nå skal vi be fakultetene om å komme med innspill, som deretter vil bli diskutert i ledelsen. Men generelt er det slik at plassene bør opprettes der det er kapasitet og mange kvalifiserte søkere, sier Mikkelsen.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (30.09.2010)