Skal gå jorden rundt på 80 dager


Det blir mye trapper og lite heis for ansatte ved personalavdelingen fram mot julemåneden. Med hver sin skritteller skal alle åtte på laget gå hver sine 10 000 skritt til dagen i konkurransen «Jorden rundt på 80 dager». Nå vil de ha andre spreke ansatte å konkurrere mot.

Latteren sitter løst inne på personalavdelingen i Arne Rettedals hus. Åtte mer eller mindre frivillige har gått sammen om å danne et lag som skal klare å gå jorden rundt på 80 dager, en konkurranse i regi av Dytt. Fra torsdag 16. september vil nok ingen av lagmedlemmene gjøre de store sprellene før de har forsikret seg om at skrittelleren er festet til bukselinningen.

All aktivitet teller
Ruten er basert på Jules Vernes klassiske roman «Jorden rundt på 80 dager». For å nå mål innen fristen, som er 4. desember, må alle gå minst 10. 000 skritt til dagen. Aktiviteten registreres på dytt.no, og de forflytter seg jorden rundt etter hvert som skrittene kommer inn.

– Men det er ikke bare gåing som teller. Her kan du gjøre om all slags aktiviteter til skritt, forteller Gry Åse Tjørhom.
På nettsiden er det bare å scrolle seg gjennom alle alternativene, så finner en det meste. Håndball, sykling, hogging av ved, snømåking og aerobic. For eksempel gir en time med aerobictrening i underkant av 7000 skritt.

– Dette er jo et lite push til å være aktiv, og konkurranse er artig. Nå gjenstår det å se om vi kommer i mål i tide, sier Tjørhom.

Utfordrer andre avdelinger
Det er en avgift for å være med, og den kostnaden tar personalavdelingen selv. Nå lurer de på om det er noen andre avdelinger som er like spreke og vil være med og konkurrere.

– Vi trenger noen å knuse, spøker May Merete Tjessem Opdal.
– Jeg er et konkurransemenneske. Når jeg først blir utfordret, vil jeg vinne, ler hun.

– Bare ikke resten av laget er i Berlin mens jeg ligger langt etter i Sandnes, smiler Yngvil Kvam.

Spiriten er det lite å si på. Torsdag braker det løs, og selv godt trente syns det kan bli spennende.
–Trim og konkurranse er bra, og så får vi jo faktisk registrert det vi går, sier Halvdan Hagen.

Lag som vil hive seg på, bør være kjapt ute. Om to dager braker det løs. Og jo tidligere de melder seg på, jo tidligere får de registrert skrittene sine.
 


Sist oppdatert av (14.09.2010)

Skriv ut artikkel print symbol