Militær kjedsomhet


Professor Bård Mæland, rektor ved Misjonshøgskolen, holder foredrag torsdag 17. juni kl. 1800-1930 på Arkeologisk museum. Tittelen på foredraget er "En stille, vedvarende, indre fiende: Om militær kjedsomhet".

Arrangementet er et samarbeid mellom Forum for historie, kultur og samfunn og Vitenskapsakademiet i Stavanger.

Mæland omtaler selv sitt foredrag:

"I vårt språk er kjedsomhet forbundet med kraftig, nærmest militær språkbruk: Den angriper og beleirer oss. Vi sier også at vi må fordrive den, eller rett og slett slå den i hjel. Hva er det med kjedsomheten som virker så sterkt? I dette foredraget vil Bård Mæland diskutere kjedsomheten innenfor en militær kontekst. I det militære har kjedsomheten både drevet unge menn på flukt fra monotont liv og virke i det sivile, samtidig som det militære liv i seg selv virker kjedsomhetsproduserende. I alt dette kan kjedsomheten oppleves som alt fra forbigående til overveldende og destruktivt. Men i alle dens former fremstår den som et grunnleggende og vedvarende menneskelig fenomen."

Møtet er åpent for alle interesserte. Gratis adgang.

 


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (10.06.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no