Aasland til konferanse om ny lærerutdanning

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland kommer til UiS mandag 26. april for å holde foredrag på en konferanse om de nye grunnskolelærerutdanningene. Konferansen er åpen for alle interesserte.

Det er statsråden selv som har tatt initiativ til møter med hver av de seks regionene for den nye grunnskolelærerutdanningen. Målet er å treffe fagpersoner fra institusjonene for å presentere og drøfte planene for den nye grunnskolelærerutdanningen. Universitetet i Stavanger utgjør Region sør-vest sammen med Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder.

Under konferansen vil Aasland holde foredrag, etterfulgt av diskusjon med fagmiljøene. De tre institusjonene vil så presentere sine planer for den nye lærerutdanningen.

Konferansen finner sted mandag 26. april kl. 13.15 til 16.00 i Arne Rettedals hus, rom G-201.

Alle interesserte er hjertelig velkomne!

Velkommen til UiS v/ rektor Aslaug Mikkelsen

Foredrag v /forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland

Spørsmål og diskusjon

Presentasjoner fra institusjonene
Innledning ved dekan Tor Hauken, Det humanistiske fakultet, UiS

Dekan Anne Solberg, Avdeling for estetiske fag, folkekultur og lærerutdanning, HiT
Snart klar til innsats

Dekan Birte Simonsen, UiA
De nye lærerutdanningene - universitetsutdanning med påholden penn?

Instituttleder Elaine Munthe, Institutt for allmennlærerutdanning og spesialpedagogikk, UiS
Integrerte studieprogrammer

Oppsummering og diskusjon

Les mer om de grunnskolelærerutdanningene ved UiS