Seminar om intellektuelt arbeid


KINOKINO Senter for kunst og film inviterer til seminaret Intellektuelt arbeid. Under seminaret vil tradisjonelle oppfatninger av de intellektuelle som en del av samfunnets styrende elite bli konfrontert.

Temaet er intellektuelle i kinesisk og europeisk historie. Alle ansatte ved UiS vil få rabattpris, 750 kroner. Studenter får delta for 350 kroner. Seminaret går over to dager, og starter kl 13.00, 8. april. Det blir både arrangementer på dag- og kveldstid. Påmeldingsfrist er tirsdag 6. april. Seminaret finner sted på KINOKINO i Sandnes.

Foredragsholderne
Foredragsholderne er Torbjørn Færøvik, forfatter og historiker, Roger M. Buergel, kurator og forfatter, og Franco Berardi, forfatter og mediateoretiker. Det vil også bli en samtale mellom Berardi og Marta Kuzma, direktør ved Office for Contemporary Art i Norge, om intellektuelt arbeid i det 21. århundre.

Syv intellektuelle i bambusskog
Det vil bli visning av kunstneren Yang Fudongs fem filmer ”Syv intellektuelle i bambusskog”. Verkets tittel viser tilbake på en historie om sju lærde menn fra de kinesiske dynastiene Wei og Jin, noe over 200 år e. Kr. I en periode med store politiske endringer valgte gruppen å distansere seg fra å jobbe for styresmaktene, og heller bruke tiden på daoistinspirerte diskusjoner om poesi og musikk.

Her finner du program for seminaret Intellektuelt arbeid.

Påmelding til post@kinokino.no
 


Sist oppdatert av (06.04.2010)

Skriv ut artikkel print symbol