Stor søkning til talentutviklingsprogrammet Unge musikere


Etter fristens utløp har det meldt seg 17 søkere for å delta i det nasjonale talentutviklingsprogrammet Unge Musikere, en økning på nesten 50% fra 2009.

- Det er gledelig at interessen er så stor, men det er bare fire ledige plasser til høsten, så juryen kommer til å få en vanskelig jobb,sier regionsansvarlig Gisela Herb ved Institutt for musikk og dans.

Søkerne, som er i alderen 11 til 18 år, har en instrumentfordeling på fiolin, cello, klaver, sang, gitar, klarinett, altsaxofon og kornett.
De kommer fra hele fylket - Stavanger, Randaberg, Sola, Sandnes, Hå, Haugesund og Tysvær - og er elever fra kulturskoler, Musikk-, Dans- og Dramalinjer og fra privatpraktiserende pedagoger.

Førstkommende tirsdag, 23.mars 2010, inviterer IMD til konsert med de nåværende Unge musikere i Lille konsertsal, kl.19.30. De fleste av kveldens utøvere har vunnet priser og fått utmerkelser og stipend i ulike sammenheng.  I april er Unge musikere Rogaland invitert til å delta med egne konserter ved Fartein Valen Festivalen i Haugesund.

Konserten 23. mars har gratis adgang.


Sist oppdatert av (21.03.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Unge Musikere brosjyrebilde
Unge Musikere

Talentutviklingsprogrammet unge musikere er et tilbud for talentfulle ungdommer i aldersgruppen 13 til 19 år, og skal sikre best mulig ivaretakelse av spesielt talentfulle ungdommer i aldersgruppen 13 til 19 år.

Undervisningstilbudet skal gis i et samarbeid med elevens kulturskole, videregående skole (MDD) eller privatskole/-lærer. Programmet inneholder individuell undervisning på elevens instrument, klasseundervisning, teori- og gehørundervisning i gruppe og kammermusikk.

Unge Musikere Rogaland:
UiS, Institutt for musikk og dans
4036 Stavanger
Kontaktperson: Gisela Herb
Tel: 51 83 40 00
Epost: gisela.herb@uis.no
Web: www.uis.no/imd