Åpning av Ugå

– Ugå 2010 ser ut til å bli en fantastisk festival, som bærer preg av både kreativitet og dristighet, sa ordfører Leif Johan Sevland under åpningen av Ugå 2010.

I dag ble studentfestivalen Ugå åpnet.
– For byen bidrar det å ha et universitet som er fylt med studenter til to ting. Det er liv og røre, og at framtiden sikres, sa ordfører Leif Johan Sevlan under åpningstalen.

Gleder seg
Anette G. Frækaland og Lillian V. Knudsen var blant de frammøtte. Begge skal delta som frivillige under Ugå 2010.
– Vi gleder oss veldig. Under Ugå er vi med og arrangerer Pub Crawl og Karriere i et kvinneperspektiv, sier Frækaland til UiS.no.
Pub Crawl er en guidet tur til flere av byens barer.
– Ellers skal vi på vinsmakingskurs, på konsert med Veronica Maggio og A1, sier Frækaland.
Begge jentene var ihuga A1-fans i tenårene og tror det blir morsomt å se heltene igjen.
– Musikken til A1 vekker gode minner, sier de og ler.
Frækaland og Knudsen ser også fram til studentkvelden førstkommende lørdag. På listen over artister står Daniel Engen & the Hugin Band.
– Det er et storband. Jeg har sett dem før, og de er sinnsykt flinke til å lage liv, sier Frækaland.

– En storsatsing
Kim Erlend Kvalsund, leder for festivalen, håper den kan bidra til et godt studentliv i Stavanger.
– Ugå 2010 er en storsatsing. Vi ønsker å legge en grunnstein til studentmiljøet i byen, sa han.
Det ble holdt en rekke foredrag under åpningen av Ugå. Øyvind Hammer delte teknikker for mental trening og motivasjon. Kåre Valebrokk, tidligere administrerende direktør i TV2, holdt foredrag om markedsøkonomisk utvikling i et historisk perspektiv.
– I dag er arbeidsledigheten på tre prosent, noe som ifølge sosialøkonomien er ideelt. Ledigheten er ikke noe stort økonomisk problem. Dersom den blir lavere, vil det medføre inflasjon. Når dere er ferdig med å studere, tror jeg dere vil møte en bedre økonomisk verden enn vi har hatt på noen år, sa han til studentene.
Blant foredragsholderne var også Idar Vollvik, Chess-gründer og administrerende direktør i det nye mobiloperatørselskapet Ludo. Toril Nag, partner og leder i KPMG, foreleste om Stavanger som et av sentraene for finansinstitusjoner i Norge og sted for etablering av nye virksomheter.

Sist oppdatert av (10.03.2010)

Leif Johan Sevland
UiS er et nytt universitet, og Stavanger en fersk studentby, men vi har ambisjoner og muligheter, sa Leif Johan Sevland under åpningstalen til Ugå 2010.
Lillian . Knudsen og Anette G Frækaland
Lillian V. Knudsen (t.v.) og Anette G. Frækaland tror konserten med A1 vil bringe fram gamle, gode minner.

Her kan du lese mer om Ugå 2010.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER