Skal lage faddermoro

Vannballongkrig, konserter, standup og rebusløp. Fadderutvalget er allerede godt i gang med planlegging av fadderuken 2010.

Med fadderuken 2010 ønsker Fadderutvalget å gi nye studenter en god start på studentlivet. De vil videreføre de mest populære aktivitetene fra tidligere år, og har dessuten flere nye ideer. For aller første gang skal det arrangeres vannballongkrig på campus.
– Hvis vi har værgudene med oss, tror jeg det kan bli en suksess. Vi vil oppfordre folk til å stille med lag, sier faddersjef Harald Harestad.

Bli kjent
Formålet med fadderuken er at nye studenter skal bli kjent med byen, med universitetet og med hverandre.
– Det viktigste er at folk tørr å snakke med ukjente personer og blir kjent med andre. Fadderuken skal danne grunnlag for et godt studentmiljø, sier Harestad.
Nestleder Mari S. Pettersen oppfordrer alle nye studenter til å delta.
– Det blir en stor velkomstfest som varer i en uke. Når du kommer til et nytt sted, er det best å bli kjent med andre så fort som mulig. Under fadderuken kan du få nye bekjentskaper, som kan bli til gode venner, sier hun.

Rebusløp
Fadderkomiteen planlegger å arrangere rebusløp. Hvert lag skal samarbeide om å frakte med seg en trillebår med vann fra post til post. Så gjelder det å ha mest mulig vann i trillebåren ved slutten av konkurransen.
I likhet med tidligere år vil det arrangeres rennebilløp. Oppstart blir Lille Folken på campus.
– Vi kommer til å stille med materialer. I tillegg må folk gjerne male og dekorere bilene sine, sier Harestad.

Konserter
Det vil bli konserter på både campus og på Folken. På listen over band utvalget ønsker at skal spille under fadderuken har Harestad Johnny Handcocks og Eltervaag.
– Vi ønsker at artistene hovedsakelig skal være fra Stavanger. Under fadderuken skal vi promotere vår egen kultur og vår egen by, sier han.

Inkluderende
Fadderutvalget ønsker å inkludere flest mulig av studentene i fadderuken. De vil lage en egen aktivitet for studenter med barn.
– Vi ser for eksempel for oss en tur til Møllebukta med grilling. Så lenge ungene har det kjekt, har foreldrene også det, sier Pettersen.
Den første dagen ønsker fadderutvalget å arrangere standup.
– Vi har lyst til at komikeren Andy Taffs skal underholde. Han er selv fra Australia og snakker mye om det å komme fra utlandet og til Norge. Jeg tror det kan treffe mange av de internasjonale studentene, sier Harestad.
Fadderuken vil inneholde gamle aktiviteter som byvanding og bar til bar. Slik kan nye studenter gjøre eg kjent i byen.
– Det blir en hel bydag. Vi vil vise fram steder som kinoen, barer kafeer og ungdomshuset Metropolis. Studentene vil få se hvilke fasiliteter Stavanger har å by på, sier Pettersen.

Under Facebookgruppen Fadder 2010 - UiS kan du lese mer.

Sist oppdatert av (03.03.2010)

Mari S. Pettersen og Harald Harestad
Fadderuken skal bidra til et godt studentmiljø, mener faddersjef Harald Harestad og nestleder Mari S. Pettersen.
Fadderuken

Formålet med fadderuken er å ønske nye studenter velkommen.
Den arrangeres av og for studenter ved UiS.
Fadderuken foregår fra 16. - 22. august, 2010.