Workshop om oljevirksomhet i Nordområdene


Center for Industrial Asset Management (CIAM) inviterer til workshop på Universitetet i Stavanger torsdag 11. februar. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Workshopen er laget i samarbeid med World Wildlife Fund og Statoil ASA. Deltakerne skal diskutere både muligheter og utfordringer ved oljeutvinning i Nordområdene.

Verden trenger stadig mer energi. Norges bidrag er synkende. Olje og gass vil være aktuelle bærere i flere tiår fremover, og Norge en betydningsfull leverandør forutsatt at vi gjør nye funn.

Strides om risiko
Vi vet at det er betydelige reserver i nordområdene, men vi strides om risikoen ved åpning av de kanskje mest lovende av disse.

Hvilke farer snakker vi om ? Hva vet vi om disse ? Har vi norsk eller internasjonalt tilgjengelig teknologi til å møte utfordringene? Har vi relevant erfaring til å mestre aktuelle utfordringer og sannsynliggjøre fravær av forurensing? Disse temaene vil bli belyst og diskutert under workshopen på Universitetet i Stavanger.

Plass til 30
Det er Center for Industrial Asset Management (Senter for Industriell teknologi og driftsledelse) ved Universitetet i Stavanger som står bak workshopen.

Arrangementet inngår i en serie månedlige seminarer som arrangeres ved UiS eller hos senterets partnere. 

Det er plass til 25 personer fra industrien og fem studenter. Deltakelse er gratis for CIAM-partnere, UiS-ansatte og studenter. For andre koster workshopen NOK 2500,-.

Påmelding til ciam@uis.no eller på telefon 51 83 21 69 / 909 11 102.

Se hele programmet her (Word, 22 kb)

Spørsmål kan rettes til CIAM ved Kristian Aareskjold.

 

 

 


Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (09.02.2010)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av arktisk snølandskap
Oljeleting i arktiske strøk er omdiskutert. Muligheter og utfordringer vil bli diskutert på en workshop på UiS.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no