Fremtidens førskolelærere sang julen inn

I høst har 120 studenter på førskolelærerutdanningen hatt kor på timeplanen. Fredag holdt de foajékonsert på Hagbard Line-huset og viste hva de har lært.

De fremmøtte fikk både høre gospel og julemusikk, både Lean on me og Glade Jul.

Førstelektor Kirsten Halle forteller at sang og musikk er en viktig del av førskolelærerutdanning

Kjent med egen stemme
- Gjennom korundervisningen blir studentene bedre kjent med sin egen stemme og lærer å bruke sang som uttrykksmiddel, sier førstelektor Kirsten Halle ved Institutt for førskolelærerutdanning, som også er utdannet sanger.

- Vi forteller studentene hvor viktig det er å bli fortrolig med egen stemme. Barns stemmebruk er en viktig del av studiet, siden barn ofte lærer å synge før de kan snakke, sier hun.

Gir samhold
For første gang har kor vært et obligatorisk fag i første semester for studentene på førstetrinnet. Etter jul fortsetter koret som fordypningsfag, men det er åpent for andre studenter på utdanningen.

Førstelektor Toril Vist mener at koret har positive effekter på studenter, også utover det rent faglige.

- Alle kan bruke stemmen sin og alle kan bli bedre til å synge. Dessuten skaper koret bedre samhold blant studentene og de opplever fellesskap, sier hun.

Sist oppdatert av (11.12.2009)