Enkelt å oppdatere ansattkatalogen


Nylig laget Håvard Hansen en fyldig profil i ansattkatalogen. Den bruker han som sin nettbaserte CV.

Da Håvard Hansen oppdaterte profilen sin i ansattkatalogen, var det først og fremst av nysgjerrighet. Han ville se hvordan den nye katalogen fungerte. Om hvorfor det er viktig å ha en fyldig, oppdatert profil i ansattkatalogen sier han:

Jo mer informativ informasjon vi legger ut, jo enklere er det for andre å finne ansatte som har en spesiell interesse eller bakgrunn. Det gjelder både andre forskere, akademiske institusjoner og media.

Nettbasert CV

Katalogen kan benyttes som en nettbasert CV.

Dersom noen ber om CV-en min, sender jeg dem bare en link til ansattkatalogen, sier Hansen.

Selv søker han i katalogen dersom han har lest om ansatte i avisen. Eller han søker opp personer som skriver i diskusjonsforumet til UiS, for å finne ut mer om hva de arbeider med.

Som utgangspunkt for katalogen brukte Hansen CV-en han hadde fra før. Det gjorde arbeidet enkelt.

Jeg limte inn informasjonen fra CV-en min. Det tok meg ikke mange minuttene, sier han.

Markedsføre kompetanse

Helge Ole Bergesen, forskningsdirektør ved UiS, har vært en av initiativtakerne til den nye ansattkatalogen.

Katalogen er viktig for å markedsføre kompetansen vår utad. Gjennom den kan folk på utsiden finne fram til hvem som behersker hvilke fagområder. Det er viktig at ansatte oppdaterer katalogen. Hvis ikke, blir vi ikke tatt seriøst, sier han.

Profilene bør både finnes i en norsk og engelsk versjon. Bergesen mener det er spesielt viktig at profilene finnes på engelsk.

Det er fordi vi vil rekruttere studenter internasjonalt og bygge opp et internasjonalt forskningsnettverk, sier han.

Når du oppdaterer profilen, blir du bedt om å velge kompetansefelt fra menyen. Dersom du ikke finner ditt felt på menyen, kan du sende en mail til webmaster@uis.no. Kompetansefeltet ditt vil så legges til. Dersom du kun vil ha en engelsk profil, anbefales det at du har en kortversjon på norsk med lenke til den fulle, engelske versjonen.

Her finner du bruksanvisningen for hvordan du oppdaterer ansattkatalogen.

 

TEKST: Ida Gudjonsson


Sist oppdatert av (14.12.2009)

Skriv ut artikkel print symbol
Håvard Hansen
SØKE: Håvard Hansen bruker ansattkatalogen til å lese mer om arbeidet til ansatte som skriver i universitetets diskusjonsforum.
Helge Ole Bergesen
ENGELSK: Helge Ole Bergesen mener det er spesielt viktig med engelske profiler, slik at de blir tilgjengelige for flere.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER