Gavedryss til spreke ansatte


Å sykle til jobb kan lønne seg på mer enn en måte. Karoline Høibo i Utdanningsavdelingen fikk i dag et gavekort på 4000 kroner for å ha valgt trim foran bil.

– Jeg syklet nok ikke hver dag, men hyppig, smiler Karoline Høibo. I hånda har hun hovedgevinsten i «Sykle til jobben aksjonen 2009», og kan se fram til storshopping i sportsbutikk for hele 4000 kroner.

– Latterlig idyllisk
Høibo syklet strekningen fra Storhaug til UiS ut september, og da var også magen såpass stor at det ikke var praktisk lenger. I januar blir den glade vinner nemlig mamma til to. Kanskje har den førstefødte på to og et halvt hatt en finger med i spillet. Han synes det er så kjekt å sykle til barnehagen i Bekkefaret, og det har ikke alltid vært lett å velge bilen når veslegutt har bedt mamma om å «sykle barnehagen».

– Nå blir det kanskje en ny sykkelvogn med plass til to unger, sier syklisten. For sjansen er stor for at hun fortsetter å være sprek etter fødselen. Høibo mener nemlig hun har en «latterlig idyllisk vei til jobb» når hun tar turen gjennom Sørmarka.

Trimfrokost
57 av de ansatte ved UiS har deltatt i årets aksjon, som varte fra 4. mai til 30. september. Universitetet har sin egen gratis aksjon parallelt med en nasjonal sykle til jobben-aksjon. Pengene som ellers hadde gått til startkontingenter går til flotte premier. Under den tradisjonsrike «Trimfrokosten» ble det onsdag delt ut diplomer og gaver til de som hadde utpekt seg.

                 Individuelle deltakere
              – Diplom og gave for å ha syklet flest ganger:
                 Anne Gro Sæbø. 93 aktive dager.
              – Diplom og gave for å ha syklet lengst:
                 Kåre Gausland. 2555 km.

                  Lag
              – Diplom og gave for å ha syklet flest ganger:
                 SV-pedalen
med i snitt 59,4 aktive dager per deltaker
              – Diplom og gave for å ha syklet lengst: Bits’n Bikes
                
med i snitt 772,1 km per deltaker

Dobbel miljøgevinst
– Her får vi helsegevinst for de som er med, og godt miljø på jobben, sier Siren Erichsen, styremedlem og sekretær i bedriftsidrettslaget. Hun er glad for at flere har lyst til å bli med, og håper antall deltakere kan stige enda mer neste år. Det er fritt fram om en vil gå, jogge, bruke rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel.

Ved IT-avdelingen har sykling blitt et viktig samtaletema rundt lunsjbordet. Laget Bits’n bikes ble til i mai i år, og de vant også for å ha syklet lengst. I det hele tatt viste IT-avdelingen godt igjen under premieutdelingen. Folk fra deres avdeling vant tre av fire premier.

– Mange har blitt med, og fokuset på sykling har gjort at flere blir med og går og sykler til jobb, sier Torill Haaland og Wenche Øvre.

– Nå fortsetter vi videre. I år var det gulrot, neste år henter vi fram pisken, ler de spreke damene.

Tekst og foto: Janet Molde Hollund
 


Sist oppdatert av (02.12.2009)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av Karoline Høibo.
Karoline Høibo vant hovedgevinsten – et gavekort på 4000 kroner. Alle som hadde syklet minst en gang i uken i snitt kvalifiserte til å bli med i denne trekningen.
Her er et bilde av Aud Ellingsen da hun tok imot gave på vegne av laget «SV-pedalen». Rundt står flere andre deltakere.
Aud Ellingsen tok imot gave på vegne av laget «SV-pedalen».
Her er et bilde av gaveoverrekkelse til laget «Bits'n Bikes».
Siren Erichsen (t.h.) overrekker Torill Haaland gave. Sammen med Arild Morten Olsen og Wenche Øvre tok de imot premien til laget «Bits'n Bikes».

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER