Tre nye professorer ved UiS

Tore Markeset og Preben H Lindøe er tildelt personlig opprykk til prosfessor ved UiS. Reidar J Mykletun er fast ansatt som professor ved Det samfunnsvitenskaplige fakultet, Norsk Hotellhøgskole.

Tore Markeset er tildelt personlig opprykk til professor i maskinteknikk med fagområde drift og vedlikehold fra 15.09.2009. Han avla sin M.Sc-eksamen i ”Mechanical Engineering, Design and Controls” ved University of Minnesota i 1991, og fikk sin doktorgrad i offshoreteknologi ved universitetet i 2003. I juni samme år ble han ansatt som førsteamanuensis ved Det teknisk- naturvitenskaplige fakultet, Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi.

Preben H. Lindøe er tildelt personlig opprykk til professor i samfunnssikkerhet fra 15.09.2008. Lindøe tok i 1992 graden Dr.ing. på avhandlingen “Internkontroll – krysspress mellom byråkratisk kontroll og aktiv medvirkning” ved NTNU. Han har siden 2005 vært fast ansatt som førsteamanuensis i samfunnssikkerhet ved Det samfunnsvitenskaplige fakultet, Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag.

Reidar J Mykletun er fast ansatt som professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Det samfunnsvitenskaplige fakultet, Norsk Hotellhøgskole fra 10.05.2009. Dette på bakgrunn av kompetanseerklæring etter midlertidig ansettelse i kvalifiseringsstilling. Mykletun tok doktorgraden i filosofi ved Universitetet i Bergen i 1988. Han har vært ansatt som førsteamanuensis i organisasjonspsykologi ved Norsk hotellhøgskole siden 1994. I en lengre periode har han vært valgt som dekan ved Avdeling Norsk hotellhøgskole. Fra 1985 til 1994 var han ansatt som seniorforsker og forskningsleder ved IRIS.

Sist oppdatert av (02.10.2009)