Ta røykeplassene i bruk!


Flere ansatte som røyker, er positive til de nye røykeplassene. Mange har begynt å ta dem i bruk. Nå håper mange at også studentene går til røykeplassene når de skal ta seg en røyk.

– Jeg oppfordrer studenter og ansatte som røyker, til kun å røyke på de anviste plassene, sier personaldirektør Halfdan Hagen. 

Han håper at Universitetet i Stavanger nå kan ta imot nye studenter og gjester uten at de blir møtt av røykende medstudenter og ansatte ved inngangene til bygningene på universitetet.

– Det er lenge siden Arbeidsmiljøutvalget vedtok at universitetet på sikt skal bli røykfritt. Etter flere runder hvor blant annet studentorganisasjonen ble hørt, valgte Arbeidsmiljøutvalget å ta en moderat beslutning ved å peke ut steder på universitetet hvor det skal være lov til å røyke. Jeg tror dette var et klokt vedtak, og at totalforbud nå ville ha blitt for radikalt. På denne måten ble det tatt hensyn til røykerne også.

Greit med røykeplasser
Bibliotekar Kari Lise Fuglesang er en av dem som røyker i arbeidstiden. Hun sitter i andre etasje i Kjølv Egelands hus. To av de nye røykeplassene ligger forholdsvis nært, bare omtrent hundre meter å gå til hver av dem. Hun synes det er greit med de nye røykeplassene.

– Det går helt fint å gå noen ekstra meter. Men det blir kanskje slik at jeg kommer til å røyke litt mindre, i hvert fall hvis det ikke er så fint vær, sier Fuglesang.

Hun synes heller ikke noe om at besøkende, studenter og ansatte må gå gjennom en røykesone for å komme inn og ut av bygningene.

– Det er bra hvis jeg kan røyke uten at det er til sjenanse for andre. Folk som er allergiske, bør få slippe røyklukta, sier Fuglesang.

Ny tid for røykerne
En annen UiS-ansatt har også tatt i bruk en av de nye røykeplassene utenfor Kjølv Egelands hus. Hun påpeker at det nå er en ny tid for røykerne.

– Kulturen og samfunnet har forandret seg. Holdningene mot røykerne har endret seg markant de senere årene, sier den anonyme kvinnelige røykeren.

Hun opplever å bli kjeftet på hvis hun ikke bruker røykeplassene eller hvis hun røyker på buss-stoppet.

– Jeg kan fort føle meg som en liten unge når fremmede og hvem som helst kan gi meg kjeft fordi jeg tar meg en blås. Jeg respekterer selvfølgelig at folk ønsker røykfrie inngangspartier. Derfor står jeg på denne røykeplassen, og det er greit. Men de som snakker til en røyker, kan godt si i fra på en ordentlig måte i stedet for å kjefte, sier hun.

 


Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (27.08.2009)

Skriv ut artikkel print symbol
Røykeplass.
RØYKEPLASSER: Nå kan røykerne ta i bruk røykeplassene på campus.
Røykeskilt.
TA HENSYN TIL HVERANDRE: Nå kan røykerne vise at de tar hensyn til de som ikke røyker og velge å gå til de mange røykeplassene som nå er opprettet på campus.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER