Sommer på museet!

For 14. år på rad arrangerer Arkeologisk museum aktiviteter spesielt rettet mot barn. 'Sommer på museet' arrangeres fra 25. juni til 14. august, med gøyale og lærerike aktiviteter som sikter på å gi barna en bedre forståelse av hvordan våre forfedrene levde og virket.

Museet  byr hver dag, med unntak av mandager, på spennende aktiviteter for barn:
- Kle deg i vikingtøy og finn ut hvor tungt et vikingsverd er
-Ta tidsmaskinen tilbake til middelalderen, og finn ut hvilke udyr som holdt middelaldermennesket med selskap - se nærmere på dem med lupe
- Arkeologisk utgraving i hagen, sommersporløype og mange andre spennende aktiviteter for barn og voksne hele sommeren!

Arkeologikurs for barn
Drømmer du om å bli arkeolog? Nytt av året er kurs i arkeologi for barn som arrangeres i periodene 26. juni - 3 . juli og 3. - 14. august. Barna får grave opp sine egne skatter som perler og krukkeskår, fylle ut funnskjema og deretter levere gjenstandene til konserveringsavdelingen.
- Graver arkeologer med t-skje?
- Hvordan kan man egentlig vite at en gjenstand er fra vikingtiden?

Kurset passer for barn i alderen 6-12 år, og varer i cirka to timer. For mer informasjon kontakt våre museumsformidlere på tlf. 51 83 26 04/51 83 26 25.

Sist oppdatert av (01.07.2009)