Bærekraftig fagseminar onsdag


Onsdag arrangerer UiS et fagseminar for Senter for bærekraftig energi, med besøk fra Universitetet i Lund.

Seminaret har tittelen "CenSe: Energiforskningsbehov og senterets bidrag" og skal foregå i Arne Rettedals hus. Universitetet i Lund kommer til å stille med to foredragsholdere.
Først skal Ole Andreas Songe-Møller, som leder Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi ved UiS, fortelle om bakgrunnen for etableringen av senteret. Deretter snakker professor Mohsen Assadi om konsept og forskningsfokus.

Bio og olje
Neste bolk har fått tittelen "El från bio". Professor Tord Torisson fra Lund vil diskutere status for aktuelle omdannelsesteknologier, utviklingstrender og forskningsbehov innenfor biobasert brensel. Hva kan CenSe bidra med her?
Etterpå blir temaet "Maktspelet om oljan". Professor Lennart Thörnqvist, også han fra Universitetet i Lund, kommer til å snakke om fremtiden for oljeprisen og oljereservene. Hvordan vil konkurransen utvikle seg etter hvert som ressursene avtar?

Påmelding
Fristen for å melde seg på er mandag 23.3. Send epost til cense@uis.no. Det er foreløpig ikke bestemt hvilket rom seminaret skal være på. De påmeldte vil få informasjon om dette så fort det er klart.
Last ned programmet her (Word, 93 Kb)


Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (24.03.2009)

Skriv ut artikkel print symbol
Bilde av Mohsen Assadi
Professor Mohsen Assadi snakker om konsept og forskningsfokus på seminaret.
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no