Vinneren av Studentenes Fredspris 2009 besøker UiS

Norske studenters fredspris gikk i år til studenten Elkouria ”Rabab” Amidane, for hennes arbeid for menneskerettigheter i det okkuperte Vest-Sahara. Mandag 9. mars besøker hun Universitetet i Stavanger.

Hun vil delta i Bokkafeen kl 14.00 på et arrangement hvor hun forteller om seg og sin situasjon.
Dette vil gi studentene i Stavanger en utmerket mulighet til å møte en kvinne som kjemper aktivt for studenters rettigheter.

Om vinneren
Vest-Sahara har i lang tid ventet på frigjøring fra Marokko, etter at domstolen i Haag for tredve år siden vedtok at innbyggerne skal få stemme over sin selvstendighet.
Den 23 år gamle studenten Elkouria ”Rabab” Amidane har arbeidet for å opplyse verden om overgrepene som begås av marokkanske myndigheter mot studenter og det saharawiske folket.
Som universitetsstudent i Marokko har Amidane de siste årene jobbet for saharawiske studenters rett til ytringsfrihet og en studiehverdag uten politiovervåkning og kontroll. Ved flere anledninger har hun dokumentert menneskerettighetbrudd på video og spredt informasjonen via Internett. Amidanes aktivisme har ført til at familiens hus i Vest Sahara har blitt stormet av politiet et tyvetalls ganger, og hun har selv blitt torturert under politiforhør.

Møt opp i Bokkafeen mandag 9. mars klokken 14.00!

Arrangør: StudentOrganisajonen StOr og Ugå 2009

Les mer om Studentenes Fredspris

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (03.03.2009)