Følg biblioteket på Twitter

Såkalte sosiale nettsteder, som Facebook, MySpace, Twitter, Nettby og lignende, har vært det største fenomenet på nett de siste par åra. Biblioteket har nå opprettet en brukerkonto på Twitter. Der vil vi legge ut små nyheter, relevante lenker og korte betraktninger.

Hva er Twitter?
Twitter er et nettsted der en registerer seg som bruker for å drive med såkalt mikroblogging. Dette er en sosial tjeneste som kan minne om å sende tekstmeldinger (SMS) på nettet: En legger ut korte meldinger (opp til 140 tegn) om hva en driver med og er opptatt av for øyeblikket. Twitter er den største tjenesten for mikroblogging, og det har blitt svært populært. Ved siste telling (februar 2009) hadde Twitter seks millioner registrerte brukere.

Når en registerer seg på Twitter kan en med en gang begynne å legge ut meldinger. En kan abonnere på oppdateringer fra andre brukere, og på den måten bygge et sosialt nettverk. En kan legge ut meldinger på Twitter både via PC og mobiltelefon.

Dersom du ikke allerede er registrert på Twitter kan du opprette en konto her.

Wikipedia har en god og utfyllende artikkel om Twitter for deg som vil vite mer.

Universitetet i Stavanger på Twitter

UiS har en brukerkonto på Twitter som oppdateres jevnlig. Når du har opprettet din egen konto kan du begynne å følge med på oppdateringer fra UiS ved å klikke her.

Universitetsbiblioteket har akkurat opprettet sin brukerkonto. Vi gjør dette for å finne ut om Twitter er noe som kan være til nytte for oss i formidlingen av de tjenestene vi tilbyr. Vi håper at både studenter og ansatte ved UiS og andre interesserte vil følge oss!

Klikk her for å følge oss på Twitter

Sist oppdatert av John David Didriksen (10.03.2009)