Ny bok om datasikkerhet

Professor Chunming Rong, og professor II Erdal Cayirci, Institutt for data- og elektronikk, UiS, har utgitt boken Security in Wireless Ad Hoc and Sensor Networks på det amerikanske forlaget John Wiley & Sons.

Boken har en målgruppe som omfatter både studenter og forskere i dataindustrien og dataansatte i privat og offentlig virksomhet.

- Dette er en bok som setter søkelyset på sikkerhet i trådløse netterk og ad hoc- og sensornettverk, sier professor Chunming Rong. Mange nettverk er utsatt for eksterne angrep, og det er viktig å belyse spørsmål som dreier seg om å ta vare på sikkerheten i nettverkene. Det er også viktig å utvikle metoder som forsvare nettverkene og som kan iverksette mottiltak hvis det skulle inntreffe eksterne angrep på nettverkene.

- Det er store utfordringer på dette spesielle området, og det er mange hensyn å ta til både personvern og anonymitet. Det er ingen tvil om at trådløse nettverk er sårbare. Utfordringen ligger blant annet i å utvikle alarmsystemer.

Rong understreker at det er spesielt viktig å ivareta sikkerhet i offentlige nettverk.

- Det er store krav til sikkerheten innen det militære for eksempel og utvikling av sensornettverk kan få stor betydning i en krisesituasjon.

- Dette er en bok som kan brukes i undervisning opptil masternivå på universiteter og høgskoler, sier Chunming Rong.

Sist oppdatert av Egil Rugland (22.01.2009)

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no