Regjeringen vil satse på lærerspesialister


Regjeringen vil doble antallet lærerspesialister i norsk skole. – Lærerspesialister er et viktig bidrag til å gjøre norsk skole enda bedre, særlig for å nå ut til de elevene som trenger det mest, sa statsminister Erna Solberg under Høyres Kommunalkonferanse i Stavanger.

Lærerspesialist er en ordning som har som mål å beholde ekstra motiverte og dyktige lærere i skolen, uten at de må forlate klasserommet for å utvikle karrieren sin. I budsjettet for 2019 vil regjeringen doble antallet lærerspesialister i skolen. Målet er å få like mange lærerspesialister som skoler i Norge, kunne Erna Solberg avsløre under Høyres kommunalkonferanse i Stavanger fredag.

– Det er kommunen og fylkets ansvar å sørge for at alle barn skal få en god skolegang. Lærerspesialist er et av de viktige grepene som skal gjøres for å fortsette den gode jobben som skjer i norsk skole, sa Solberg.

– Viktig at spesialistene har høy kvalitet

Toril Frafjord Hoem ved Lesesenteret, UiS, har utviklet og leder videreutdanning til lærerspesialist i norsk ved Universitetet i Stavanger. Det er viktig å sørge for kvalitet blant lærerspesialistene, var hennes budskap til Solberg i et møte under konferansen.

– Det er viktig at lærerspesialistene er nettopp spesialister, og at det stilles krav til kvalitet for å bekle denne rollen. Skoleledelsen må vite hva de ønsker med spesialistrollen. Her kan Norge helt sikkert lære mye av andre land som har hatt denne rollen i skolen lenge, sa Hoem til statsministeren.

Viktig med støtteapparat

Solberg var interessert i å høre mer om hvordan rollen som lærerspesialist fungerer i praksis. Stavanger kommune er en av kommunene som har satset mest på ordningen. En av kommunens lærerspesialister er Stine Nygård på Vaulen skole. Hun legger også vekt på i at det må være et godt apparat rundt lærerspesialistene for at de skal kunne utøve rollen på en god måte.

– På min skole er det godt tilrettelagt, og jeg fungerer som en veileder for det faglige utviklingsarbeidet i norsk i kollegiet. Det er mye lettere å gjøre noe bra når man er støttet av rektor og kolleger, sa hun i møte med Solberg.

Tekst: Elisabeth Rongved, kommunikasjonsrådgiver, Lesesenteret
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Les også:

Lærerspesialist i norsk: Karriereløft for lærere UiS og Lesesenteret tilbyr videreutdanning til lærerspesialist i norsk – for lærere som ønsker å utvikle karrieren, uten å gå ut av klasserommet.


Sist oppdatert av Elisabeth Rongved (07.12.2018)

Skriv ut artikkel print symbol
Nyttige lenker

Nyttige lenker finner du på intranettet på denne sida

Du kan også legge til dine egen snarveier på intranettet fra forsida - sjekk "Mine lenker" øverst til venstre på forsida til intra.uis.no