Få orden på referansene dine med Zotero

Zotero er et program som hjelper til med å sette inn korrekte referanser og litteraturliste i teksten din.

EndNote har i mange år vært et av verdens mest brukte program for håndtering av referanser. Flere generasjoner av studenter og ansatte har hatt stor glede og nytte av dette programmet. Det vil de fortsette med, siden biblioteket fortsatt tilbyr kurs og brukerstøtte i EndNote.

EndNote er et ganske stort og omfattende program, som det kan være utfordrende å sette seg inn i, og vi opplever at en del studenter og ansatte har enkelte tekniske problemer med EndNote. Biblioteket ønsker derfor å tilby et alternativ, og starter derfor fra dette semesteret med kurs og brukerstøtte i Zotero.

Zotero ble først lansert i 2006. Det driftes av Center for History and New Media på George Mason University i Virginia. Zotero er et gratis, åpent og skybasert program. Det betyr at det er lett tilgjengelig på alle plattformer og kan i utgangspunktet brukes over alt. Dersom du oppretter en konto, får du tilgang til biblioteket ditt på hvilken som helst datamaskin. Zotero samhandler med Word på samme måte som EndNote og kan også brukes med LaTeX.

Zotero kan for mange oppleves som enklere å sette seg inn i enn EndNote, og det krever noe mindre tekniske ferdigheter fra brukeren. Det egner seg derfor godt for studenter og ansatte på alle nivå, inkludert bachelorstudenter.

Vi har laga en utfyllende veiledning til Zotero, i tillegg til at det ligger mye informasjon på Zoteros egne hjelpsider.

Det blir introduksjonskurs i Zotero følgende datoer:

• 17. september, 13.15 - 15.00 (Engelsk)
  • 10. oktober, 09.15 - 11.00
  • 16. oktober, 10.15 - 12.00
  • 16. november, 10.15 - 12.00 (Engelsk)

Alle kurs er i Studieverkstedet, i underetasjen i biblioteket på Ullandhaug.

Du laster ned Zotero for Windows eller Mac her. Dette skal være gjort før introduksjonskurset.

Sist oppdatert av John David Didriksen (13.09.2018)