160 nye studentboliger på campus

Studentsamskipnaden i Stavanger får tilskudd på 54,4 millioner til 160 nye studentboliger. Boligene skal etter planen stå klare på campus Ullandhaug innen august 2020.

– Dette er gode nyheter. Tilskuddet gjør at vi holder framdriften i planene om flere studentboliger i Stavanger. Det er viktig at vi følger behovet i markedet og får et større tilbud av studentboliger, ser daglig leder i SiS Bolig, Øyvind Lorentzen.

De nye boligene skal bygges nordvest for UiS, på parkeringsplassen over Kjølv Egelands hus, ved siden av Indøks-brakkene.

– Reguleringsplanen førstegangsbehandles i kommunalstyret for byutvikling allerede i september. Vi satser på byggestart før sommeren 2019. De nye studentboligene står forhåpentligvis klare innen august 2020, sier Lorentzen.

Full pott i tilskudd

Regjeringen fortsetter satsingen på studentboliger. Det gis nå tilsagn til 2 188 studentboliger i 14 byer. Flere av prosjektene kan endelig sette i gang byggingen etter at regjeringen har innført nye tilskuddssatser.

SiS har fått full pott i den nye tilskuddsordningen fra regjeringen. Totalt får SiS tildelt 54,4 millioner kroner til det nye studentboligprosjektet. Den totale prislappen er på 124 millioner kroner.

– Flere studentboliger sikrer et rimelig og forutsigbart boligtilbud for studentene og er et viktig tillegg til det private boligmarkedet. Det er derfor viktig for oss å holde trykket oppe, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Tekst: siri.j.pedersen@uis.no

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (28.08.2018)