Statsrådbesøk med paneldebatt på UiS

Olje- og energiminister Terje Søviknes besøker Universitetet i Stavanger klokken 0900 torsdag 23. august.

Statsråden skal holde innlegg og delta i en paneldebatt om studentenes framtidsutsikter i morgendagens olje- og energisektor. Det skjer på Kjølv Egelands hus, A-101 mellom klokka 09.00 og 11.15.

Les mer om arrangementet i vår kalender

Bak arrangementet står UiS-studentenes avdeling av Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (NITO).

I tillegg til Søviknes og Tobias Lynghaug, leder for NITO-studentene, deltar også Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon Norge, Arne Sigve Nylund, og administrerende direktør for energikonferansen ONS, Leif Johan Sevland.

Behov og forventninger

Tema for formiddagsmøtet er blant annet næringslivets kompetansebehov i de neste 5 - 10 årene, hvordan UiS kan legge til rette for at studentene skal ha den kompetansen som kreves, og hvilke forventninger næringslivet har til de nyutdannede.

Etter paneldebatten, som ledes av universitetsdirektør Ole Ringdal, blir det omvisning på Det nasjonale IOR-senteret på campus Ullandhaug.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Tekst: Astri Sivertsen
Foto: Mari Løvås

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (20.08.2018)