Gratis skyss til nye studenter fra 75 land

I neste uke starter 4900 nye studenter på Universitetet i Stavanger. Torsdag og fredag denne uken tar UiS imot alle nye studenter som ankommer Stavanger Lufthavn og tilbyr dem gratis skyss til studentboliger.

– Vi ønsker å gi nye studenter en varm velkomst til byen og universitetet. Vi tilbyr derfor alle som lander på Stavanger Lufthavn torsdag 9. og 10. august gratis busstransport, sier Elias Conde Pais, seniorkonsulent ved UiS.

I år starter det totalt 4897 nye studenter ved UiS, det totale antall studenter ved UiS er cirka 12 000. 455 av de nye studentene er internasjonale studenter, totalt er det 1400 internasjonale studenter ved UiS. Av våre internasjonale studenter kommer flest fra Tyskland, Frankrike, Pakistan, Iran, Spania og Nederland.

Varm velkomst

Rektor Marit Boyesen, StOr-leder Cathrine Johanne Sønvinsen, fadderleder Kim Roger Andersen og 16 frivillige studenter var alle tilstede da første pulje studenter landet på torsdag. Lilledigel jazztrio, bestående av tidligere studenter fra UiS, fylte ankomsthallen med glade toner.

– Studenter er det vikitgste grunnlaget vi har for å være et universitet, så det er viktig å ta vel imot dem! Det er flott å være her, med jazzband og frivillige studenter i velkomstgruppen. Vi tar i dag imot studenter fra alle verdensdeler, jeg har så langt snakket med studenter fra Sør-Amerika, Polen og Frankrike. Jeg tror mottaksapparatet vårt betyr veldig mye for studenter som kommer til Norge eller Stavanger for første gang - at vi tar imot dem, ser dem og busser dem fram til studenthybelen de skal bo i, sier rektor Marit Boyesen.

Tilbudet med gratis busstransport til nye studenter gjelder torsdag 9. og fredag 10. august i tidsrommet fra kl. 10.00 til 22.00.

Tekst/videoklipp: siri.j.pedersen@uis.no

Sist oppdatert av Siri Jeanette Pedersen (10.08.2018)