Nyoppusset og døgnåpen Optimist

Studentkafeen Optimisten i Kjølv Egelands hus har fått helt nytt utseende, og er nå åpen døgnet rundt hele uka.

Kjøkkenet og salgsarealet ble oppgradert for ni år siden, men selve kaféen med sitteplassene har ikke vært pusset opp på mange år. I tillegg har dårlig akustikk lenge vært et problem, opplyser Roar Inge Huseby, direktør i avdeling for bygg- og arealforvaltning. Våren 2018 ble derfor UiS og SiS enige om å gjennomføre en grundig oppussing.

– Målet var å få en ny og trivelig kafé med et skikkelig ansiktsløft, hvor også problemene med akustikk ble utbedret, sier han.

Det er laget en ny inngang til Optimisten i enden mot inngang øst ved biblioteket. Det gjør at det nå er mulig å bruke kaféen også utenom åpningstidene for serveringen, som er de samme som før. Hensikten er at spesielt studenter som ønsker å bruke kaféen på ettermiddag, kveld og i helger kan gjøre dette på lik linje med biblioteket.

Det var også et mål å gi studenter, ansatte og besøkende et trivelig areal å bruke utenom selve måltidene, legger Huseby til. Det vil ikke være betjening som gjør rent utenom åpningstider, så bruken av kaféen på kvelder og ettermiddager er avhengig av at alle tar ansvar for å rydde etter seg.

–  Vi kjører nå en prøveperiode på å holde kafe Optimisten åpen 24/7, og har god tro på at besøkende vil være sitt ansvar bevisst, sier Huseby.

Også daglig leder i SiS kafé, Arve Kristiansen, er fornøyd med resultatet av ombyggingen.

–  Det har blitt superfint! Her har mange gjort en kjempejobb i sommer, sier han.

–  Vi håper studentene blir ordentlig glade i dette lokalet, som nå kan brukes til alle døgnets tider.

Taket i deler av kaféen er senket, slik at takhøyden nå er den samme i hele lokalet. Dette frigir nye arealer i andre etasje, til blant annet et nytt dataverksted for studenter. Sikkerhetsgitteret ved inngangen til biblioteket er dessuten flyttet til den andre enden av korridoren, slik at toalettene nå er tilgjengelige til enhver tid.

Kaféen ble tatt i bruk fra 6. august, men den offisielle nyåpningen blir klokken 10.00 onsdag 22. august når de siste møblene er kommet på plass.

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (09.08.2018)